Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012


Καλωσορίζω τους νέους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στο τμήμα ΘΕΣ-1 της Θεματικής ενότητας (ΘΕ) ΟΡΘ 50: «Η Ορθοδοξία ως κληρονομιά», ευχόμενος μια δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013.

Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να σας συγχαρώ τόσο για την απόφασή σας να εγγραφείτε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όσο και για την επιλογή σας ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό αιτούντων. Είμαι σίγουρος ότι έχετε ήδη αρκετά προσόντα και πολλές υποχρεώσεις. Συνεπώς, η απόφασή σας να παρακολουθήσετε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τις Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία δηλώνει άνθρωπους με κουράγιο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μάθηση. Εκτιμώντας την προσπάθειά σας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα αγωνιστώ με κάθε τρόπο για τη δημιουργία ενός γόνιμου κλίματος για την επίτευξη των στόχων σας.

Η δυνατότητα μιας πληρέστερης παρουσίασής του Προγράμματος της ΟΡΘ-50 θα δοθεί στην Α’ Ομαδική Συμβουλευτική Συνάντηση (ΟΣΣ). Η συνάντηση αυτή θα λάβει χώρα τ0 Σάββατο 13-10-2012, κατά τις ώρες 11.00 - 15.00 στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (αμφ. ΝΟΠΕ Β΄).

Στόχος της Α’ ΟΣΣ θα είναι η αλληλογνωριμία μας, η έκφραση των προσδοκιών σας και θέματα που σχετίζονται με τον προγραμματισμό, την οργάνωση και την λειτουργία των σπουδών σας στο πλαίσιο της ΘΕ (εξοικείωση με τα συστήματα του ΕΑΠ, χρονοδιάγραμμα σπουδών, εργασίες κλπ.). Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την συνδρομή όλων μας μέσα από τη διατύπωση προτάσεων και αποριών.

Κλείνοντας πρέπει να ομολογήσω ότι ανυπομονώ να σας συναντήσω, για να ξεκινήσουμε την συναρπαστική διαδρομή μας προς την ανίχνευση των μυστικών της ορθόδοξης Θεολογίας. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά, ότι στη διαδρομή αυτή θα βρίσκομαι συνεχώς στο πλευρό σας.

Αναστάσιος Γ. Μαράς
ΣΕΠ/ΟΡΘ-50

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να είναι μια δημιουργική χρονια για όλους μας. Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν θα παρευρεθώ σ' αυτή τη πρώτη συμβουλευτική συνάντηση επειδή τους τελευταίους έξι μήνες ζω και εργάζομαι στο Λονδίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή