Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τα 17α Παύλεια στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας

Η Ι. Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας έχει καθιερώσει, εδώ και πολλά χρόνια, τον Ιούνιο κάθε έτους μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Παύλεια». Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτού της τοπικής Αποστολικής Εκκλησίας της Βέροιας.

Τα «Παύλεια», τα οποία αποτελούν ένα θεσμό της τοπικής Εκκλησίας της Βέροιας, συνίστανται σε ποικίλες εκδηλώσεις λατρευτικού, επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με υπαίθρια αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό τόπο του «Βήματος» του αποστόλου Παύλου στη Βέροια και ολοκληρώνονται το εσπέρας της εορτής του αγίου στον ίδιο χώρο με υπαίθριο διορθόδοξο αρχιερατικό εσπερινό, κατά τον οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των πρεσβυγενών ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, προσδίδοντας στον εορτασμό ένα διορθόδοξο χαρακτήρα. Οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις κορυφώνονται με Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο και τον εκκλησιαστικό εορτασμό της μνήμης του Αποστόλου Παύλου.

Το γενικό θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι «Η πνευματική πατρότητα κατά τον Απόστολο Παύλο». Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι: ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων, ο Πρωτοσύγκελλος και Αν. Καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Νομάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης και η Δήμαρχος Βεροίας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδου.

Η θεματολογία του εν λόγω Συνεδρίου καλύπτει το θέμα της πνευματικής πατρότητας ιστορικά (Ελληνορωμαϊκός κόσμος, Π. Διαθήκη, Απ. Παύλος, Πατέρες, Τουρκοκρατία, Ρωσική Θεολογία), θρησκειολογικά, ψυχολογικά και κοινωνιολογικά. Τα ζητήματα αυτά θα αναπτυχθούν μέσα από μια σειρά εικοσάλεπτων εισηγήσεων από Έλληνες και ξένους ερευνητές στην «Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» του Δήμου Βεροίας.

Τα 17α Παύλεια θα διαρκέσουν από τις 28 Μαΐου μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2011. Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων των 17ων Παύλειων. Ο θεσμός αυτός αποτελεί για την Βέροια τη σημαντικότερη πνευματική στιγμή κάθε έτους, καθώς δίνει στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μια ευρεία κλίμακα πνευματικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που ξεπερνούν τα στενά όρια της πόλης της Βέροιας.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

5η ΟΣΣ

Σας υπενθυμίζω ότι η 5η Ομαδική Συμβουλευτική Συνάντηση της ΟΡΘ 50 του ΕΑΠ θα λάβει χώρα σε περίπου δεκαπέντε ημέρες, δηλαδή το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 στο Τμήμα Ηλεκτρονικής των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, 16.00-20.00.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μπορείτε να βελτιώσετε το σύστημα

Σας υπενθυμίζω ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των υπηρεσιών του ΕΑΠ. Οποιοδήποτε σχόλιο, παρατήρηση ή κάτι που θα μπορούσε να βελτιώσει το σύστημα έχετε, σας παρακαλώ να το στείλετε στη Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης του Ε.Α.Π. στο axiologisi@eap.gr. Η γνώμη σας είναι πολύτιμη.